fbpx
Menu
Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Innstiller på fusjon med BKK

Det går mot fusjon mellom Kvinnherad Energi og BKK. Tilbudet fra Haugaland Kraft var for dårlig.

Av Egil M Solberg | 16.05.2019 07:40:27

Næringsliv: Kvinnherad-ordfører Peder Sjo Slettebø (H) og forhandlingsutvalget anbefaler kommunestyret å gå for fusjon mellom Kvinnherad Energi og BKK, skriver Sunnhordland.

Det er en samlet vurdering som gjør at forhandlingsutvalget anbefaler kommunestyret å vedta en fusjon av nettdelen til Kvinnherad Energi med BKK. Det fremkommer av en pressemelding onsdag kveld.

– Tilbudet fra BKK ivaretar de ansatte i selskapet på en svært god måte, og vil tilføre Kvinnherad nye kompetansearbeidsplasser vi i dag ikke har, skriver utvalget i pressemeldingen ifølge avisa.

Reduksjon i nettleie

Forhandlingsutvalget peker videre på at nettleien vil gå betraktelig ned for næringsliv og innbyggerne, og at Kvinnherad kommune årlig vil få en månedlig innsparing på nettleien.

– Kvinnherad Energi sin kraftproduksjon i Muradalen blir også værende i Kvinnherad kommune sin eie, heter det i pressemeldingen.

Oppgjøret for nettdelen vil også kunne føre til et øket utbygge til kommunen gjennom en fusjon med BKK.

I pressemeldinga står det også at BKK gir alle ansatte i Kvinnherad Energi som er omfattet av fusjonen en personlig garanti om ansettelse i 15 år, skriver Sunnhordland.

Flere nyheter: