Menu
Mannskaper fra politiet ved Sem fengsel i Tønsberg der sju-åtte innsatte forskanset seg på en avdeling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Innsatte barrikaderte seg i Sem fengsel

Ingen kom til skade da åtte innsatte bevæpnet med slagvåpen forskanset seg i Sem fengsel i Tønsberg tirsdag ettermiddag.

Av NTB | 12.05.2020 19:47:41

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 16 og rykket ut med minst ni patruljer med køller, skjold og hjelmer. Åtte innsatte i fengselet hadde barrikadert seg og ønsket ikke å gå tilbake til cellene.

– Dette skal ha sammenheng med en rutineendring som ble varslet på lørdag, men trådte i kraft i dag. Vi klarte heldigvis å løse situasjonen uten personskader i samarbeid med politiet. Det er vi veldig fornøyd med, sier fengselsleder Robert Holmsen ved Sem fengsel til NTB.

Rundt klokken 17.30 meldte politiet at situasjonen var under kontroll.

Ifølge operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt skal de forskansede innsatte ha vært i besittelse av slagvåpen og ha hatt tilgang til smørkniver, skriver Tønsbergs Blad.

Bakgrunnen for forskansingen skal ha vært misnøye med fengselets rutiner for de innsatte.

– De skal ha vært misfornøyde med at de ikke fikk lov til å kjøpe personlige ting og ha med på cellene, sa Eikedalen til avisen.

Sem fengsel i Tønsberg er et fengsel med høyt sikkerhetsnivå. Avdelingen det gjelder skal ha 13 innsatte. Hele fengselet har 62 plasser for menn.

Flere nyheter: