Menu
Arkivbilde: NTB

Inngår gigantisk IT-avtale

IT-leverandøren Atea har inngått en avtale til 600 millioner kroner med kommuner på Haugalandet og i Sunnhordland.

Av Egil M Solberg | 29.01.2021 23:31:06

Teknologi: Avtalen har en varighet på fire år, og innebærer at Atea skal levere programvare, konsulenttjenester og maskinvare til de 13 kommunene, står det Ateas pressemelding.

– Vi gleder oss veldig til det tette og gode samarbeidet vi skal ha med de 13 kommunene på Haugalandet og Sunnhordland. Med denne avtalen skal vi sammen fortsette den digitale reisen, slik at kommunene kan møte framtiden for sine ansatte og innbyggere, sier Michael Jacobs, adm. direktør i Atea Norge.

En viktig del av avtalen er konsulenttjenester, hvor selskapet vil levere kompetanse på dataplattformer, dataanlyse og strategisk rådgivning til kommunene på Vestlandet.

– Allerede viser disse kommunene vei på områder som helse, velferd og smartby. Det er inspirerende for oss å jobbe med så framoverlente kunder, sier Jacobs.

Også kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen i Haugesund kommune ser fram til å løfte kommunene digitalt over de neste årene.

– Vi er opptatt av å tilby kostnadseffektive, driftssikre og brukervennlige løsninger til våre ansatte og brukere, sier han.

Flere nyheter: