Menu
FOTO: DANIEL DENIAZI / RADIO HAUGALAND

Innfører strenge restriksjoner i Sveio

Sveio kommune innfører strenge restriksjoner på arrangementer. Det betyr at arrangørene må melde fra om arrangementer som har 100 eller flere deltakere.

Av Daniel DeNiazi | 10.03.2020 22:49:46

SVEIO: For planlagte arrangement eller sammenkomster med mer enn 100 deltakere eller mer enn 50 mennesker fra en risikogruppe pålegger kommunen nå arrangør å levere inn skriftlig risikovurdering til kommunen.

Det kan bety at Sveio kommune har myndighet til å stoppe arrangementer som samler seg store folkemengder, spesielt arrangementer som ikke har blitt registrert i det kommunale registeret som følge av coronavirus.

I Norge er det slik at kommunene kan bestemme om at dette skal straffeforfulges som blant annet bøter eller fengsel.

Ifølge VG er det registrert 374 smittetilfeller i hele landet, og inkludert tallene skal det være 68 smittede i Rogaland og 39 registrerte i Vestland fylke.

– Større arrangementer medfører at mange mennesker er tett på hverandre. Faktorer som bevertning, alkoholinntak og hvor lenge arrangementet varer, påvirker også smittefaren. Vedtaket blir vurdert fortløpende, og kan bli endret på kort varsel etter hvordan smittesituasjonen utvikler seg, sier Ingunn Toft, kommunalsjef helse og omsorg i Sveio til Vestavind.

Toft mener at kommunen har et særlig ansvar for å forebygge smitte, og fremme folkehelsen i kommunen. Tidligere måtte kommunen avlyse basar som følge av smittefaren er større hos de eldre.

Restriksjonene gjelder for alle kommunene på Haugalandet. Tysvær, Bokn, Sveio og Karmøy har de samme restriksjonene om innendørsarrangementer.

Til TV Haugaland sier ordfører Linn Therese Erve (Ap) at de forholde seg til rådene som er gitt av helsemyndighetene.

Flere nyheter: