Menu
Folk samlet seg trass portforbudet som gjelder fra klokken 20 for å vise støtte med de omtrent 200 studentene som er sperret inne av sikkerhetsstyrker i et nabolag i Yangon. Foto: AP / NTB

Innesperrede demonstranter i Myanmar satt fri

Hundrevis av unge demonstranter som var innesperret av sikkerhetsstyrker i et nabolag i Yangon i Myanmar, er satt fri, melder nyhetsbyrået Reuters.

Av NTB | 09.03.2021 04:53:07

Krig og konflikter: Demonstranter samlet seg i Myanmars største by trass portforbudet som er innført, for å vise sin støtte til om lag 200 studenter som var stengt inne i deler av byen.

Studentene og andre personer deltok tidligere mandag i en av de mange daglige protestene mot militærkuppet og avsettelsen av landets sivile leder Aung San Suu Kyi for fem uker siden.

Militæret og politiet har reagert med stadig mer voldelige metoder for å slå ned protestene, og mandag ble flere hundre jaget inn i et boligområde i Yangon. Der ble de holdt over natten, skriver Reuters.

FNs generalsekretær António Guterres oppfordret militærjuntaen til å slippe demonstrantene på en rolig og fredelig måte.

Mange av dem som demonstrerte, var kvinner som på fredelig vis markerte den internasjonale kvinnedagen, sier en talsperson for generalsekretæren.

(©NTB)

Flere nyheter: