Menu
Kristian Eriksen (t.v.) og Jonas Enkerud scoret begge i kampen mot Lillestrøm lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Innbytterne reddet LSK fra premiereflause mot HamKam

HamKam ledet 2-0, men etter pause våknet Lillestrøm og fikk med seg 2-2 i årets første kamp i Eliteserien. Kristian Eriksen scoret og hadde assist for vertene.

Av NTB | 02.04.2022 18:04:44

Sport: Etter at Eriksen hadde herjet med LSK-forsvaret i løpet av de første 20 minuttene, gjorde Lillestrøm endringer som reddet poeng.

Eskil Edh kom inn for LSK i pausen, og svarte med å redusere etter en drøy time. Det satte fart på Lillestrøm, som fikk utligningen fem minutter senere ved Akor Adams.

– Det ga oss håp. Vi fikk det vi ønsket til slutt, det at vi skulle styre kampen og spille god fotball. Det gikk dessverre ikke hele veien, sa Edh til Discovery etter kampen.

LSK-trener Geir Bakke mener laget gjorde mange enkle feil.

– Vi har ballen, men kommer ikke til avslutninger i det hele tatt. Det bedret seg i 2. omgang, og så treffer vi ålreit på byttene. Noen ganger kan det være lurt å få rørt i den gryta.

HamKam var overlegne da de tok seg opp til Eliteserien i fjor. De vant med elleve poeng foran toer Aalesund, og spilte lørdag sin første kamp i den norske toppdivisjonen på 4899 dager. Forrige kamp var 2. november 2008.

Etter elleve minutter tuppet Eriksen ballen i mål og scoret med det årets første mål i den øverste divisjonen, før han ni minutter senere assisterte Enkeruds 2-0-scoring.

– Skuffet over andreomgangen. Dette er noe vi må jobbe med. Samtidig er det serieåpning, og nå fikk vi kjenne litt på hvordan det er, sa Eriksen.

LSK møter et annet nyopprykket lag i Jerv neste runde, mens HamKam møter Tromsø.

Åpningsmålet kom etter godt gjenvinningsspill av Pål Alexander Kirkevold. Han stjal ballen etter en svak pasning fra Ifeanyi Mathew og slo Eriksen gjennom. Han var kald og satte ballen i lengste hjørne.

– Jeg var i steget, så det ble vanskelig for keeper å ta den, sa Eriksen om målet.

Ni minutter senere var han frampå igjen. Han kom ned på siden og slo hardt inn foran mål. Der hadde Enkerud løpt seg fri og fikk en enkel jobb med å doble ledelsen.

Lillestrøm byttet inn både Edh, Pål André Helland og Magnus Knudsen i pausen, og etter 20 minutter betalte det seg. HamKam-kaptein, og tidligere LSK-spiller Aleksander Melgalvis, stusset et innlegg bak i feltet. Der sto Edh og satte ballen kontrollert i lengste hjørne.

Og da raknet det for vertene. Fem minutter senere var en ny innbytter på farten. Adams tok ballen vakkert ned inne i feltet før han fikk tuppet den forbi en utrusende Nicholas Hagen i HamKam-målet.

Lillestrøm prøvde å presse på for en avgjørelse på tampen, men etter at Adams fikk en scoring annullert for offside endte det 2-2.

Kristian Eriksen har vært åpen om sin flørt med Rosenborg tett på sesongstart. Han var sammen med Jonas Enkerud toppscorer for HamKam i fjor, og de to startet livet i Eliteserien på samme vis.

Kort tid etter var Eriksen centimetere unna å øke forspranget ytterligere, men den knallharde volleyen fra utenfor 16-meteren gikk i tverrliggeren, ned på strek og ut.

(©NTB)

Flere nyheter: