Menu
Sergio Ramos scoret sitt 100. mål for Real Madrid, men laget ga fra seg to måls ledelse i mesterligakampen mot Inter og er fortsatt uten seier i turneringen i høst. Foto: Bernat Armangue, AP / NTB

Innbytterne avgjorde for Real Madrid – Gladbach til topps etter kalasseier

Real Madrid ga fra seg to måls ledelse hjemme mot Inter, men halte i land 3-2 takket være innbytteren Rodrygos vinnermål.

Av NTB | 03.11.2020 22:52:59

Sport: Med høstens første mesterligaseier er Zinedine Zidanes lag bare ett poeng bak gruppeleder Borussia Mönchengladbach.

– Dette var som en finale, det var liv og død. Da de utlignet, måtte vi gamble. Det betalte seg i dag, sa Real Madrid-kaptein Sergio Ramos.

Gladbach hadde motstanderen på gaffelen i de to første CL-kampene, men lot dem slippe unna med poeng. Tirsdag ble Sjakhtar Donetsk slukt med hud og hår, og tyskerne inntok tabelltoppen etter at Alessane Pléa gjorde hattrick i 6-0-seieren i Kiev.

Etter å ha gitt bort poeng med sene baklengsmål i 2-2-kampene mot Inter og Real Madrid ville ikke den tyske klubben gi motstanderen noen sjanse til å ta seg tilbake i tirsdagens oppgjør.

På Real Madrids treningsbane scoret Karim Benzema ledermålet etter å ha brutt en fæl bakoverpasning fra Achraf Hakimi. Etter en drøy halvtime scoret kaptein Sergio Ramos sitt 100. mål for klubben da han nikket inn et hjørnespark fra Toni Kroos.

Med 2-0 var Zidanes lag, fortsatt uten en skadd Martin Ødegaard i troppen, på vei mot en etterlengtet seier, men Lautaro Martinez reduserte rett etter Ramos-scoringen, og han sto for assist da Ivan Perisic utlignet midtveis i 2. omgang.

To innbyttere frelste Real Madrid. Vinicius Junior raidet på siden, og Rodrygo omsatte innlegget i mål.

Sjakhtar Donetsk ga Real Madrid sjokkbehandling i åpningskampen og ledet 3-0 ved pause på vei mot en sensasjonell borteseier. Denne gang var det oransjetrøyene som fikk sjokkbehandling på hjemmebane, og halvveis sto det 0-4.

Pléa scoret tre mål, Ramy Bensebaini og Lars Stindl hvert sitt. Christoph Kramer jublet også for scoring, men hans skudd endret retning og ble notert som et selvmål.

Bundesligaklubben var best i alt og påførte Sjakhtar det styggeste hjemmetapet i Europa noensinne, dobbelt så stort som den tidligere noteringen.

I det 17. minutt prøvde Kramer skuddfoten fra distanse. I forsøket på å blokkere skuddet utmanøvrerte midtstopper Valerij Bondar keeper fullstendig og ble oppført med selvmål.

Nye ni minutter senere sto det 3-0 til gjestene etter et nytt Pléa-mål. Hofmann ble spilt fram på venstresiden, men valgte å vende og slå utover. Kramer lot ballen gå, og Pléa hamret den fra 22 meter i nærmeste kryss.

Marerittet var ikke over for hjemmelaget. I det 65. minutt leverte keeper Anatolij Trubin et hårreisende utspill rett til en Gladbach-spiller. Via Pléa ble ballen spilt inn til Lars Stindl, som enkelt gjorde 5-0.

I det 78. minutt fullførte Pléa sitt hattrick. Spissmakker Marcus Thuram, som var tomålsscorer mot Real Madrid, spilte ham fram på rett side av offsidegrensen, og han avsluttet nådeløst.

– I dag viste vi hvordan vi ønsker å spille fotball, og Alassane hadde en fantastisk kamp. Alt gikk vår vei, sa lagkaptein Stindl.

Gladbach topper ett poeng foran Sjakhtar og Real Madrid, tre foran Inter i en gruppe som lever for fullt.

I det 8. minutt iscenesatte gjestene et lynangrep mot et hjemmelag som egentlig var i defensiv balanse. Fra egen halvdel slo Florian Neuhaus opp på høyreback Stefan Lainier, som hadde masse rom å løpe i på siden. Forsvarerne fulgte løpet til Jonas Hofmann, og bak ham kom Pléa, som kunne bredside innlegget i mål.

Rett før pause ble ydmykelsen fullstendig for hjemmelaget. Hofmann tok hjørnespark fra høyre. Bondar gikk i hodeduell med Bensebaini, men ballen traff ham i nakken, og gjestenes venstreback beinet nedfallsfrukten i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: