Menu
Innbytter Amahl Pellegrino ble den store helten da Bodø/Glimt slo HamKam 2-0 på bortebane i Eliteserien lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Innbytter Pellegrino reddet tre poeng for Glimt – scoret etter 11 sekunder på banen

Toppscorer Amahl Pellegrino var lørdag tilbake fra skade og sørget med sitt innhopp alene for at Bodø/Glimt slo HamKam 2-0 på Briskeby i Eliteserien i fotball.

Av NTB | 16.07.2022 20:00:53

Sport: Vertene var lenge på vei mot sin niende uavgjort på 14 seriekamper, men et snaut kvarter før slutt løsnet det for favorittene fra Bodø.

Pellegrino, som var tilbake i Glimt-troppen etter to kamper ute med skade, brukte kun 11 sekunder på gjøre bortelagets ledermål på lekkert vis. Kantspilleren plukket nedfallsfrukten etter et hjørnespark, og satte deretter ballen bak Nicholas Hagen i HamKam-buret.

– Jeg gjør ikke så veldig mye mer spesielt enn å være der ballen havner. Førstetouchen er god, mens avslutningen er ræva. Jeg har litt flaks der, men det er deilig når det flyter litt den veien også, sa tomålsscorer Pellegrino til Discovery.

Han satte inn en ny fulltreffer få minutter etter den første. Han styrte inn en returball på åpent mål.

Kampen sto lenge og vippet. HamKam hadde sine muligheter til å ta ledelsen i første omgang, men en god Nikita Haikin holdt buret rent.

– Vi møter et seigt hjemmelag i dag. Med litt mer tur kunne også de fått det første målet, og da kunne ting sett veldig annerledes ut. Personlig hadde jeg enorm innbytterpuls, så det var tungt å komme inn i dag, sa Pellegrino videre.

– I dag har vi spillere på benken som evner å løfte laget på rett tidspunkt. Benken hjelper oss i dag. Vi vet hva Pellegrino har i seg, og i dag handlet det bare om å holde ham lenge nok. HamKam er vanskelige å bryte ned, og i dag var vi nødt til å være tålmodige, sa Knutsen.

Lørdagens resultat gjør at Glimt tar steget opp på 3.-plass. Nordlendingene har like mange poeng som Viking, men ligger foran på bedre målforskjell. Knutsens menn har én kamp mer spilt enn rogalendingene, som søndag tar imot tabelljumbo Kristiansund på hjemmebane.

– Det var en utrolig frustrerende kamp i dag. Selv får jeg en mulighet til å sette 1-0 i andre omgang. Vi gjør så godt vi kan, men lufta går litt ut av ballongen etter det andre baklengsmålet. Til slutt handler det om å ikke tape med store sifre, sa en tydelig skuffet Kristian Eriksen til Discovery.

Fjorårets eliteserievinner Glimt skal i aksjon igjen allerede førstkommende tirsdag. Da venter en bortekamp mot nordirske Linfield i første kamp i andre kvalifiseringsrunde til mesterligaen.

HamKam skal på sin side til Drammen og møte Strømsgodset neste helg.

Etter kampen var Glimt-sjef Kjetil Knutsen imponert over Pellegrino. Han roste i tillegg de øvrige innbytterne.

HamKam blir værende på 10.-plass. De er fire poeng foran Tromsø på kvalifiseringsplassen.

(©NTB)

Flere nyheter: