Menu
Rosenborgs Pål André Helland jubler sammen med Torgeir Børven (t.v.), Dino Islamovic og Emil Konradsen Ceide etter 1-0-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Innbytter Helland åpnet målkontoen og reddet RBK

Pål André Helland kom inn fra benken og satte fart på Rosenborg i eliteseriemøtet med Strømsgodset lørdag. Innbytteren ble avgjørende i 3-0-seieren.

Av NTB | 11.07.2020 22:32:55

Sport: Helland ble sendt på banen etter en times spill i Trondheim. Fram til da hadde RBK slitt tungt med å komme til gode scoringssjanser og hadde heller ikke klart å legge nevneverdig press på gjestene.

Åtte minutter etter Hellands innhopp møtte 30-åringen et innlegg fra Gjermund Åsen og stanget inn ledermålet. Scoringen var vingens første denne sesongen.

Deretter noterte han målgivende pasninger både da Kristoffer Zachariassen la på til 2-0 og da Torgeir Børven åpnet målkontoen i RBK med 3-0.

Med seieren klatret RBK til tredjeplass på tabellen. Opp til Bodø/Glimt og Molde på plassene foran skiller det henholdsvis sju og åtte poeng. Serietoer Bodø/Glimt har i tillegg en kamp til gode og tar tilbake tabelltoppen med seier mot Aalesund søndag.

– Det var en jevn kamp hele veien, så 3-0 var kanskje litt mye. Men på en halvdårlig dag, var det godt å se at det går an å score på dødball, sa RBK-trener Trond Henriksen til TVNorge etter kampen.

Seieren var lagets første på Lerkendal denne sesongen.

– Dette var utrolig deilig. Dette er fortet vårt, og her skal vi vinne alle kamper. Det var deilig å bryte den barrieren, sa målscorer Kristoffer Zachariassen.

– En svak første omgang, synes jeg. Vi er dårlige med ball, sa en tydelig misfornøyd RBK-trener Henriksen i pausen.

Langt mer tilfreds var Godset-kollega Henrik Pedersen.

– Jeg synes vi har gjort en veldig flott første omgang. Nå er det bare å kjøre på, sa dansken og fikk se elevene ta ham på ordet.

Kvarteret var spilt da ballen havnet hos Moses Mawa i god posisjon etter et godt slått frispark fra Mikkel Maigaard. Headingen som fulgte var for svak og gikk over mål, men sjansen var stor.

Ni minutter gjensto da Kristoffer Zachariassen møtte ballen på første stolpe etter et hjørnespark fra Helland. Zachariassen misset med forsøket på en flikk, men satte selv inn 2-0 i neste moment.

Torgeir Børven scoret sitt første mål for Rosenborg etter overgangen fra Odd da han satte inn 3-0 rett før slutt.

André Hansen var tilbake i RBKs startoppstilling lørdag etter å ha stått over 3-0-seieren mot Stabæk med skade. Keeperprofilens retur til målet ble imidlertid kortvarig.

Allerede tidlig i kampen viste 30-åringen tegn til å slite med skade, og etter 29 minutters spill forlot han banen. Inn kom Julian Faye Lund.

De første 45 minuttene i Trondheim inneholdt få store sjanser. RBK hadde ballen mye, men gjestene forsvarte seg godt og frustrerte hjemmelaget.

Annen omgang ble heller ingen sjansebonanza i Trondheim, men Hellands fine mål med hodet bidro sterkt til underholdningsverdien. Innbytteren var også sentral da hjemmelaget doblet ledelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: