Menu
Folk i Shanghai står i kø for å ta en koronatest ved et sykehus fredag 11. mars. Smitten er stigende i byen. Foto: AP / NTB

Innbyggere i Shanghai hamster mat i frykt for ny nedstenging

Myndighetene i Shanghai ber folk ta det rolig etter at dagligvarebutikker melder om hamstring. Årsaken er frykt for ytterligere nedstenginger i byen.

Av NTB | 21.03.2022 10:34:36

Medisin og helse: Shanghai sliter med å stoppe økningen i koronasmitte. Det gjør at mange hamstrer mat på nettet, og onsdag krasjet flere av butikkenes nettsider på grunn av den store pågangen.

Mandag fikk Shanghais 25 millioner innbyggere beskjed om å holde seg hjemme. I tillegg er busstilbudet i byen er midlertidig stanset og besøkende må vise negativ koronatest.

I sosiale medier uttrykker folk frykt for en ny stor nedstenging ettersom smitten øker.

Myndighetene i byen advarer folk om å ikke spre rykter som sprer panikk. De som sprer rykter ville måtte bære juridisk ansvar, sier de.

Kinesiske myndigheter har nærmest innført nulltoleranse for smittespredning og har innført strenge smitteverntiltak og stengt ned store deler av landet under pandemien. Men omikronvarianten er vanskelig å stanse, og nå gjennomgår landet sitt verste koronautbrudd siden starten av pandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: