powergym
Menu
innbrudd

Innbruddstyv dømt

En 42 år gammel mann som søndag 10. april ble pågrepet og siktet av politiet etter å ha brutt opp et vindu i en hytte på Karmøy, er allerede dømt. Nå må han sone i 90 dager.

Av Egil M Solberg | 15.04.2016 12:36:14

Før pågripelsen hadde mannen tatt diverse smykker fra badet og plassert disse på et skap utenfor baderommet. Mannen gav en uforbeholden tilståelse i Haugaland Tingrett 12. april.

Retten anser forholdet som grovt tyveri og mener ikke at det bør anses som formildende at hytten var ubebodd da innbruddet fant sted.

Aktor i saken, politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt i Haugesund, Elin Kongestøl, mener det er et viktig signal at krenkelse av privatlivets fred får konsekvenser.

– At uvedkomne bryter seg inn i ens bolig eller fritidseiendom er en alvorlig hendelse. Det spiller ingen rolle om innbruddstyven forsikrer seg om at det ikke er personer tilstede i boligen før en begår den kriminelle handlingen, sier hun.

– Et annet viktig mål er naturligvis å forebygge nye liknende hendelser, kommenterer hun.

Påtalemyndigheten la ned påstand om at straffen skulle settes til 120 dager. Retten konkluderte med en straff på 90 dager når det ble tatt hensyn til tilståelsesrabatt.