Menu
Aftenposten har spurt Ingvild Kjerkol om hun har tillit til Hadia Tajik som nestleder, men det vil hun ikke svare på. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ingvild Kjerkol vil ikke si om hun personlig har tillit til Hadia Tajik som nestleder

Ingvild Kjerkol, helseminister og leder i Trøndelag Arbeiderparti, vil ikke avklare om hun personlig har tillit til Hadia Tajik som nestleder i Ap.

Av NTB | 02.03.2022 17:12:29

Politikk: Kjerkol er helseminister og leder mektige Trøndelag Ap, partiets tredje største fylkeslag. Aftenposten har spurt om hun har tillit til Tajik som nestleder, men det vil Kjerkol ikke svare på

«Det er en trist dag. Utover det har jeg ikke flere kommentarer akkurat i dag. Det politiske arbeidet fortsetter», skriver hun i en epost til Aftenposten.

Etter at dette sitatet ble publisert onsdag ettermiddag, skriver Aftenposten at de fikk en SMS fra Hadia Tajiks rådgiver om at Kjerkol kan siteres på følgende:

– Spørsmålet om tillit er det landsmøtet som avgjør, for alle oss som sitter i sentralstyret. Partilederen har sagt han har tillit til nestlederen, og jeg har tillit til partilederens vurderinger.

Stortingsrepresentant May Britt Lagesen, innvalgt fra Nord-Trøndelag Ap, har allerede varslet hun mener Tajik også bør gå av som nestleder.

Onsdag gikk Tajik av som arbeids- og inkluderingsminister som følge av pendlerboligsaken. Samtidig gjorde hun det klart at hun akter å fortsette som nestleder i partiet.

(©NTB)

Flere nyheter: