Menu
Fotballpresident Terje Svendsen er skuffet over svaret fra regjeringen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august

Saken oppdateres.

Av NTB | 03.07.2020 15:17:59

Sport: Det skriver fotballforbundet i en pressemelding fredag.

Avgjørelsen begrunnes ut ifra smittevernhensyn, noe som får fotballpresident Terje Svendsen til å reagere. Han viser til blant annet til at Danmark åpnet opp for breddefotball 7. juni.

– Derfor er det uforståelig for hele Fotball-Norge at regjeringen ikke kan åpne for trening allerede nå. Særlig med tanke på at norsk fotball hele veien har dokumentert vår evne og vilje til å ta smittevern på høyeste alvor fra dag én, sier Svendsen i pressemeldingen.

Aftenposten har spurt kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja om hvorfor NFF ikke får bestemme selv, som han tidligere har uttalt.

– Det er ingen uenighet. Idrettspresident Berit Kjøll og jeg er enige om å møtes rett over sommeren, sammen med helsemyndighetene slik at vi kan legge en plan for når og hvordan vi kan åpne opp for normal aktivitet i breddeidretten, samtidig som vi bevarer kontrollen over pandemien. Utover det viser jeg til brevet som er sendt til Norges Fotballforbund, skriver Raja i en mail til avisen.

– Dette er et skuffende svar fra regjeringen. Både at de ikke ser verdien av trening for alle og at de gjør helomvending i spørsmålet om NFFs mandat til å innlemme nye liganivåer i toppfotballpiloten, uttaler fotballpresidenten.

Flesteparten av de voksne spillerne må deriblant ventet. Så langt er det kun åpnet opp for fullkontaktstrening og spill på mennens tre øverste nivå og kvinnenes to øverste nivå. Eliteserien for menn var først ute med kampoppstart 16. juni.

Det neste møtet mellom fotballforbundet, Norges Idrettsforbundet og den politiske ledelsen i Helse- og omsorgsdepartementet er berammet til 10. august.

NFF ønsker å framskynde dette møtet.

Fotballforbundet er også informert om at 3. divisjon menn og 2. divisjon kvinner ikke kan innlemmes i toppfotballmodellen, noe som ville medført fullkontaktstrening og kampoppstart for klubbene på de nivåene.

For halvannen uke siden ble det klart at barn og ungdom som er 19 år eller yngre, kan drive full idrettsaktivitet fra 1. august. Det innebærer at de kan konkurrere mot andre fra samme idrettskrets.

(©NTB)

Flere nyheter: