reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Danske Peter Madsen, som soner en livstidsdom for drapet på Kim Wall, forsøkte tirsdag å rømme fra fengselet han soner i. Han ble pågrepet etter bare fem minutter. Foto: Nils Meilvang, Ritzau / AP / NTB

Ingen tegn på sprengstoff i Madsens belte

Det var ingen tegn til sprengstoff i beltet som drapsdømte Peter Madsen hadde på seg under fluktforsøket, ifølge politiet.

Av NTB | 20.10.2020 16:08:09

Kriminalitet og rettsvesen: Madsen var kun på frifot i fem minutter, opplyser politiinspektør Mogens Lauridsen ved politiet i København på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Klokken 10.21 får vi en alarm fra Herstedsvester fengsel om at Peter Madsen er borte, sa Lauridsen.

– Vi sender alt av disponibelt mannskap på gaten, og klokken 10.26 lyktes det politiet å pågripe ham ikke langt fra stedet, sier han.

Da Madsen tok seg ut fra fengselet, var han iført et bombelignende belte og han truet med en pistollignende gjenstand. Politiet sier det ikke dreier seg om et ordentlig våpen.

– Det er ikke noe som tyder på at det har vært sprengstoff i beltet. Vi tror det var en etterligning som var godt laget, sier Lauridsen.

Madsen kastet fra seg våpenkopien da politiet gikk til pågripelse.

Etter pågripelsen ble han holdt inne i en hvit varebil som han hadde løpt inn i. Det er ingenting som tyder på at sjåføren av varebilen hadde noe kjennskap til Madsen. Vedkommende snakker ikke dansk.

– Slik vi ser det, løper han inn i en hvit varebil. Hva som så skjer, kan jeg ikke si. Vi skal avhøre sjåføren, sier politiinspektøren.

(©NTB)

Flere nyheter: