Menu
Fans over hele verden sørger etter at basketball-legenden Kobe Bryant omkom i en helikopterulykke i januar. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix.

Ingen synlige motorfeil i Bryants ulykkeshelikopter

Årsaken til helikopterulykken der blant andre basketstjernen Kobe Bryant omkom i januar er fortsatt ikke kjent, men en ny rapport utelukker motorfeil.

Av NTB | 08.02.2020 10:01:09

Sport: Det var tilsynelatende ikke en motorfeil som var årsaken til at helikopteret med blant andre Bryant om bord styrtet i januar. Det opplyser USAs nasjonale transportsikkerhetsbyrå (NTSB).

– De synlige delene av motorene viser ingen tegn på interne feil, står det i en rapport fra NTSB.

Kobe Bryant (41) og hans 13 år gamle datter var to av ni personer som omkom i helikopterulykken i California 26. januar.

Byrået opplyser videre at de fortsatt ikke kan utelukke mekaniske feil. Undersøkelsene av de brannskadde delene av motoren er fortsatt ikke avsluttet.

Det er ventet at det vil gå minst ett år før den endelige rapporten fra NTSB er klar.

– Vi er overbevist om at vi vil kunne fastslå årsaken og alle medvirkende faktorer, slik at vi kan komme med sikkerhetsanbefalinger som kan hindre lignende ulykker i framtiden, sier øverste ansvarlig i NTSB, Robert L. Sumwalt ifølge nyhetsbyrået dpa.

Også den dårlige sikten er en del av hva som blir undersøkt. Det skal ha vært tåke og lavt skydekke da ulykken fant sted. Piloten, som var erfaren og hadde lisens som instruktør, navigerte uten bruk av instrumenter fra helikopteret lettet til det styrtet, opplyser NTSB.

Kobe Bryant var sammen med de øvrige passasjerene på vei til en ungdomsturnering i basketball da ulykken inntraff.

Bryant spilte 20 sesonger for Los Angeles Lakers og vant fem titler med klubben.

(©NTB)

Flere nyheter: