Menu
Statsminister Erna Solberg (H) under regjeringens pressekonferanse om gjenåpning av samfunnet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ingen svar om reiser til utlandet

Helsedirektoratet og FHI har fått i oppgave å utarbeide nye råd om ferier og fritidsreiser. Men det er uklart når rådene om utenlandsreiser kan endres.

Av NTB | 07.05.2020 19:48:07

Medisin og helse: De nye rådene skal legges fram senest 15. mai og gjelde fra 1. juni, skriver regjeringen i sin nye koronastrategi.

Men de nye rådene vil ikke nødvendigvis gi svar om reiser ut av Norge.

Da strategien ble lagt fram, sa statsminister Erna Solberg (H) at hun vet at det er mange som lurer på hvordan sommeren blir.

– Vi har sagt at vi må forberede oss på norgesferie, sa hun.

– Når det gjelder reiser utenlands, er svaret at vi ikke vet. Dette er ikke noe Norge avgjør alene, det er noe vi må gjøre sammen med andre land. Vi jobber med saken, men det er for tidlig å gi en dato.

I strategien gjør regjeringen det klart at forbudet mot utenlandsreiser for helsepersonell oppheves med umiddelbar virkning.

Men utenlandsreiser frarådes fortsatt, og personer som har vært i utlandet, må i karantene ved hjemkomst.

FHI skriver i sin anbefaling til regjeringen at karantenen nå bør vurderes gjensidig opphevet med land som har god kontroll på smitten, for eksempel Danmark.

Også Helsedirektoratet mener en slik endring snart kan bli aktuell.

(©NTB)

Flere nyheter: