reklame for Sheiken Bowling
Menu
Dersom partene i meklingen for ansatte i vin- og brennevinsbransjen ikke hadde blitt enige, ville Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) ha tatt ut over 160 medlemmer i Arcus Norway og Vectura i streik. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Ingen streik i vin- og brennevinsbransjen

Det er enighet mellom partene i vin- og brennevinsbransjen, og dermed blir det ingen streik.

Av NTB | 31.08.2022 00:20:56

Økonomi og næringsliv: NHO Mat og Drikke meldte om enigheten ved midnatt natt til onsdag, som var fristen for meklingen med Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN). Den startet mandag.

– Meklingen har vært krevende, men vi er tilfredse med å ha funnet en løsning, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

– Det har vært en krevende mekling med mye tekstendringer. Vi har ikke fått det helt nøyaktig slik vi ønsket, men vi har kommet langt i denne runden og må si oss fornøyd med resultatet, sier Jarle Wilhelmsen i NNN.

Enigheten innebærer et generelt tillegg på 4 kroner til alle med virkning fra 1. mai. I tillegg økes minstelønnssatsen/garantilønnen til 199,78 kroner inklusiv det generelle tillegget. Fagarbeidertillegget økes med 2,50 kroner til 10 kroner per time.

Partene er også enige om en ny tekst om gjennomføring av lokale forhandlinger og et nytt kapittel om personvern.

NNN hadde på forhånd meldt plassoppsigelse for over 160 organiserte i Arcus og Vectura.

(©NTB)

Flere nyheter: