Menu
Ermil Vokujev feirer seieren i Marcialonga for en snau måned siden. Nå får han ikke delta i resten av langløpssesongen. Foto: Mario Facchini via AP / NTB

Ingen russisk eller hviterussisk deltakelse i Vasaloppet

Vasaloppet har bestemt at de ikke tillater russisk eller hviterussisk deltakelse i løpet kommende helg. De vil heller ikke tillate det i Ski Classics.

Av NTB | 28.02.2022 07:19:01

Politikk: «Basert på utviklingen de siste dagene med Russlands angrep på Ukraina og den pågående krigen, har Vasaloppet besluttet å ikke tillate russisk eller hviterussisk deltakelse i Vasaloppet 2022», skriver de i en pressemelding.

Tidligere bestemte arrangøren at de ikke skulle heise det russiske flagget under årets arrangement, og opplyser i pressemeldingen at de etter det har vært i tett dialog med idrettsforbund og myndigheter.

Det har ført til at de nå velger å utestenge russere og hviterussere fra Vasaloppet, samt de resterende fem konkurransene i Ski Classics. Ifølge arrangøren berører det 90 utøvere, der flertallet er påmeldt til Vasaloppet.

– Å ikke tillate russisk eller hviterussisk deltakelse er helt i tråd med tiltakene vi ser rundt idretten akkurat nå, sier administrerende direktør av Vasaloppet Johan Eriksson.

Det vil si at russiske Ermil Vokujev ikke vil få være med å kjempe om sammenlagtseieren. Han ligger som nummer fire i sammendraget, kun bak norske Andreas Nygaard og Tord Asle Gjerdalen, samt svenske Max Novak.

(©NTB)