Menu
Caroline Garcia (t.v.) og Kristina Mladenovic sikret seg søndag sin annen Roland-Garros-tittel sammen. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB

Ingen Roland-Garros-tittel for Gauff – fransk jubel i kvinnedouble

Den franske duoen Caroline Garcia og Kristina Mladenovic sikret søndag sin andre Roland-Garros-tittel i double da Cori «Coco» Gauff og Jessica Pegula ble slått.

Av NTB | 05.06.2022 13:31:04

Sport: Lørdag ble 18 år gamle Gauff til tider utspilt i singlefinalen av verdensener Iga Swiatek, i det som var polakkens 35. seier på rad. Det er rekordmange på kvinnesiden. Tennissensasjonen Gauff hadde aldri før kommet lenger enn til 3. runde i Grand Slam-singel før årets Roland-Garros-utgave.

Selv om det ikke ble noen tittel lørdag, skulle hun få en ny sjanse i double sammen med Pegula søndag. Der ble Garcia og Mladenovic for sterke med 2-6, 6-3, 6-2, og sikret seg med det sin annen Roland-Garros-triumf sammen. De vant også doubleturneringen i 2016.

Gauff tapte finalen i US Open sammen med Catherine McNally i fjor.

Søndag vant den amerikanske duoen Gauff og Pegula det første settet komfortabelt med 6-2, før det neste settet gikk i fransk favør foran et ekstatisk hjemmepublikum.

I det tredje og avgjørende sett viste den franske duoen seg svært sterke, der de brøt amerikanerne blankt i det første servegamet. Deretter vant de sitt eget før de igjen brøt det neste. På 5-2 kunne de selv serve inn seieren, noe de også gjorde etter å ha sløst vekk flere matchballer.

(©NTB)

Flere nyheter: