Menu
Casper Ruud er rangert som verdens sjuende beste tennisspiller. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB

Ingen rankingendring for Ruud – 18-åring puster ham i nakken

Norges tennisstjerne Casper Ruud blir værende på sjuendeplass på verdensrankingen. Den 18 år gamle sensasjonen Carlos Alcaraz er i topp ti for første gang.

Av NTB | 25.04.2022 07:46:00

Sport: Den spanske tenåringen hopper to plasser og går inn på 9.-plass på mandagens ferske ranking. Alcaraz vant søndag Barcelona Open med seier over Pablo Carreño Busta i strake sett. Han blir er den yngste til å komme innenfor topp ti siden Rafael Nadal gjorde det for 17 år siden.

Ruud deltok også i Barcelona Open. Han ble slått ut av Carreño-Busta i kvartfinalen. Foran nordmannen på rankingen er det ingen endringer. Det betyr at Novak Djokovic topper foran Daniil Medvedev og Alexander Zverev.

Ruud er på plass i München for ATP250-turneringen som spilles der. Der er han andreseedet bak Zverev og har fått walkover i første runde. Ruud spiller åttedelsfinale mot vinneren av kampen mellom Norbert Gombos og Alex Molcan.

Ruud har ikke falt på tennisrankingen siden juli og hatt sjuendeplassen i fire strake uker. Innenfor topp ti har han vært siden midten av september.

(©NTB)

Flere nyheter: