Menu
Demokraten Jerold Nadler er leder av justiskomiteen i Representantenes hus. Foto AP / NTB scanpix

– Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har

«Ingen president noensinne har misbrukt sin makt slik Donald Trump har gjort», hevder demokraten Jerold Nadler da han startet torsdagens riksrett-dag.

Av NTB | 23.01.2020 21:46:13

Politikk: Nadler er leder for justiskomiteen i Representantenes hus, og torsdag var Demokratenes oppmerksomhet rettet mot det første av de to tiltalepunktene mot presidenten, nemlig det om maktmisbruk.

Nadler sa at Trump forsøkte å få til en politisk etterforskning fra Ukraina for å få det kommende presidentvalget i USA til å gå i hans favør.

– Presidentens handlinger er feil. Det er ulovlig. Det er farlig, sa Nadler til tydelige skeptiske republikanske senatorer.

Da Senatet tok en middagspause rundt klokken 1 natt til fredag norsk tid, uttrykte flere av de republikanske senatorene misnøye med at det ikke har kommet fram noe nytt fra demokratisk side. De samme senatorene stemte tirsdag ned ett hvert forslag fra Demokratene om å føre nye vitner og legge fram dokumenter, skriver Guardian.

– Vi har sett dette før. De tror at det å gi det ny innpakning og selge det videre vil bringe noe nytt. Det har jeg ikke sett, sa den republikanske senatoren Mike Braun fra Indiana.

Demokratene vil bruke torsdagens økt til å argumentere for det første av de to tiltalepunktene. Tiltalepunktet som handler om Trumps forsøk på å hindre Kongressens arbeid, er ventet å bli behandlet fredag.

Det er også aktoratets siste dag før Trumps forsvarere får 24 timer over tre dager til å legge fram sin sak.

Demokratene håper å bryte opp det republikanske samholdet og overbevise flere senatorer om å stemme for å fjerne presidenten. Det er en ingen lett oppgave ettersom Det republikanske partiet har flertall med 53 mot 47 senatorer fra Det demokratiske partiet.

(©NTB)

Flere nyheter: