reklame
Menu
Det ble natt til fredag avfyrt flere skudd mot en leilighet på Bjølsen i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ingen pågrepet etter skyting på Bjølsen i Oslo

Ukjente gjerningsmenn skjøt natt til fredag flere skudd inn i en leilighet på Bjølsen i Oslo. Ingen er pågrepet i saken.

Av NTB | 14.08.2020 03:32:41

Kriminalitet og rettsvesen: Skuddene ble avfyrt fra bakgården og gjennom et vindu i første etasje. Ingen kom til skade i skyteepisoden.

– Vi fikk melding om hendelsen klokken 1.20. Fornærmede bor i leiligheten i første etasje og skuddene kom fra bakgården, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier politiet ikke tror at skytingen var tilfeldig, men de er usikre på om mannen som bodde i leiligheten var målet.

Operasjonslederen sier politiet var like i nærheten da meldingen kom, og første patrulje var raskt på stedet. Vitner har opplyst at de hørte tre skudd.

– Men det er nok skutt flere ganger enn det. Vi har funnet gjenstander på åstedet som bekrefter at det er løsnet skudd, for å formulere meg på den måten, sier han.

To yngre menn ble sett løpende fra stedet etter skytingen.

– Det er mørkt og vi har bare et vagt signalement på dem. Men vitner har beskrevet de to mennene som av utenlandsk opprinnelse, uten at dette er nærmere spesifisert. Begge var iført joggeutstyr, sier Pedersen.

Senere på natten har politiet trappet ned den aktive letingen etter gjerningsmennene og gått over i en etterforskningsfase.

– Vi har stanset mange biler uten at det har gitt resultat. Nå trapper vi litt ned, sier Pedersen like etter klokken 3 natt til fredag.

Operasjonslederen sier det ikke er kjent hvilket våpen som er brukt, men at det trolig dreier seg om et håndvåpen, altså en revolver eller en pistol.

Han opplyser at politiet har mange patruljer i området som søker etter de mistenkte. Samtidig ble det gjennomført åstedsundersøkelser og sporsikring i bakgården på åstedet i Gjøvikgata.

Flere nyheter: