Menu
Heimevernet bistår politiet med forsterket vakthold ved petroleumsanlegget Kårstø i Rogaland Foto: Carina Johansen / NTB

Ingen pågrepet etter droneobservasjoner på Kårstø – politiet ber om tips

Det er fremdeles ingen pågrepne etter droneobservasjonene ved gassanlegget på Kårstø i Tysvær torsdag kveld. Politiet ber om tips i saken.

Av NTB | 14.10.2022 10:40:52

Kriminalitet og rettsvesen: – Politiet har siden i går kveld og i løpet av natten kontrollert personer og kjøretøy med mål om å komme i kontakt med en eventuell dronepilot. Foreløpig har vi ikke pågrepet noen, og det er heller ingen som har status som mistenkt i saken, sier fungerende stabssjef Kjetil Lussand i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Meldingen om droneobservasjonen kom klokka 21.30 torsdag kveld.

Politiet ber folk ta kontakt dersom de har opplysninger og er ellers svært sparsomme med opplysninger.

Vakthold og beredskap rundt prosessanlegget opprettholdes. Politiet vil ikke gå videre inn på hvilke tiltak de gjør.

Tysvær kommune ligger i nærheten av Haugesund. Kårstø er Europas største gassprosessanlegg, og det er viktig i transport og behandling av gass og lettolje fra norsk sokkel.

Det eksporteres gass gjennom rørledningen Europipe II til Dornum og gjennom transportsystemene Statpipe og Norpipe til Emden. Begge byer ligger i Nord-Tyskland.

– Vi gjør ulike undersøkelser, men ønsker ikke å si noe konkret om vår etterforskning. Vi ber om forståelse for at vi har begrenset informasjon å dele på nåværende tidspunkt. Politiet samarbeider videre med de aktørene det er naturlig å samhandle med, og prioriterer naturligvis dette høyt, sier Lussand.

Gassanlegget på Kårstø er et av flere anlegg der Heimevernet bistår politiet med vakthold. Tiltaket er innført etter lekkasjene på Nord Stream-kablene og observasjon av en rekke droner den siste tida.

Flere nyheter: