reklame for Utvik Autoservice
Menu
President Donald Trump avsto lørdag fra å holde sin daglige pressekonferanse om koronaepidemien. Han skrivet at han ikke ser vitsen når mediene ifølge ham kun spør fiendtlige spørsmål. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Ingen oppdatering fra Trump

USAs president Donald Trump avstår lørdag fra å holde sin daglige pressebrifing i Det hvite hus om koronaepidemien, og sier nyhetsdekningen ikke er verdt det.

Av NTB | 26.04.2020 01:32:30

Økonomi og næringsliv: På Twitter spør presidenten hva som er vitsen med å holde pressekonferanser når mediene «kun spør fiendtlige spørsmål for så å nekte å fortelle sannheten og riktig fakta».

– De får rekordhøye seertall og det amerikanske folket får ikke annet enn fake news. Ikke verdt tid og krefter, skriver Trump lørdag ettermiddag lokal tid.

– Husk, kuren kan ikke være verre enn selve problemet. Vær forsiktig, vær trygg og bruk sunn fornuft, tilføyer han.

Med få unntak har Trump daglig holdt en pressebrifing i Det hvite omtrent en time før midnatt norsk tid.

Senest torsdag foreslo han blant annet at man kanskje kan sprøyte inn desinfiserende middel i kroppen som en slags «vask» for å bli kvitt viruset, noe han senere sa var ment sarkastisk «for å se hva som ville skje».

Han hadde først presentert hvordan viruset reagerer på ulike temperaturer, klima og overflater.

Trump selv pratet bare i fem minutter av den omtrent 20 minutter lange brifingen, før han forlot rommet uten å gjennomføre den vanlige spørsmålsrunden med de fremmøtte reporterne, noe han i ettertid har høstet kritikk for.

– Presidenten har svart på spørsmål under 49 brifinger siden slutten av februar. Denne presidenten er den mest tilgjengelige og mest åpne i moderne historie, sa pressesekretær Kayleigh McEnany til NBC lørdag.

Presidenten har fått kritikk for å bruke orienteringene til å spre propaganda og medisinske teorier.

Etter torsdagens uttalelser holdt presidenten en usedvanlig kort pressebrifing fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: