Menu
Storbritannias statsminister Boris Johnson besøkte onsdag Saudi-Arabia. Her er han i hovedkvarteret til firmaet Saudi Basic Industries (SABIC) i hovedstaden Riyadh. Foto: Stefan Rousseau / AP / NTB

Ingen oljeløfter til Boris Johnson i Saudi-Arabia

Storbritannias statsminister Boris Johnson ser ikke ut til å ha sikret seg løfter om økte oljeleveranser på sin reise til Saudi-Arabia og Emiratene.

Av NTB | 16.03.2022 21:25:15

Økonomi og næringsliv: Johnson forsvarte seg samtidig mot kritikken om han gikk fra «diktator til diktator» for å finne nye oljeleverandører etter Russlands invasjon av Ukraina.

Den britiske statsministeren hadde et møte med kronprins Mohammed bin Salman i Riyadh som varte i 1 time og 45 minutter. Johnson ville ikke gå i detaljer, men sa at han hadde konfrontert ham med menneskerettighetsspørsmål.

For få dager siden gjennomførte Saudi-Arabia sin største massehenrettelse noen gang, der 81 dødsdømte fanger ble halshogd.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Saudi Press Agency ble ytterligere tre dødsdømte fanger henrettet samme dag som Johnson var på besøk.

Johnson besøkte også nabolandet De forente arabiske emirater.

Så langt har landene i oljekartellet Opec, der Saudi-Arabia er en sentral aktør, holdt fast på sine produksjonsbegrensninger. Johnson framholdt imidlertid at samtalene hadde vært svært produktive.

– Det er stor enighet om at det er viktig å unngå inflasjon, om å unngå ødeleggende økonomiske konsekvenser, og enighet om at vi må jobbe sammen for å få fred i Ukraina, sa Johnson til TV-kanalene.

Da han ble spurt om han hadde klart å sikre økte oljeleveranser, svarte han imidlertid unnvikende.

– Jeg tror du må snakke med saudierne om det.

(©NTB)

Flere nyheter: