Menu
Mange i Norge har fått én dose av AstraZeneca og vil nå måtte ta en annen vaksine som andre dose. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ingen nye bivirkninger fra vaksineblanding

Det gir ingen nye bivirkninger hvis man tar én dose av AstraZenecas og én dose av Pfizer/Biontechs koronavaksine, ifølge en studie fra University of Oxford.

Av NTB | 13.05.2021 12:39:38

Medisin og helse: – Studien viser at plagsomme men forbigående bivirkninger er vanlig etter den andre dosen for dem som får en kombinasjon av vaksinene fra AstraZeneca og Biontech/Pfizer. Dette er kjente bivirkninger som vi har meldt om tidligere, men som forekommer hyppigere i denne gruppen, sier overlege Sara Viksmoen Watle i Folkehelseinstituttet.

Ettersom AstraZeneca er tatt ut av det norske koronavaksinasjonsprogrammet, er det mange som vil måtte få en annen vaksine som dose to.

Ifølge studien, der 463 personer har deltatt, fikk de som fikk to ulike vaksiner oftere hodepine, frysninger, tretthet og andre mindre bivirkninger enn de som fikk to av samme dose, men ingen mer alvorlige eller tidligere ukjente bivirkninger.

Forskerne skal nå se på hvor god beskyttelse kombinasjonen av to vaksiner vil gi.

(©NTB)

Flere nyheter: