Menu
Mathilde Myhrvold var eneste norske utøver som tok seg videre fra kvinnenes sprintprolog i Lahti lørdag. Hun røk ut i kvartfinalen. Foto: Aaron Favila / AP / NTB

Ingen norske til semifinale i Lahti – Myhrvold røk i kvartfinalen i sprint

Det ble ingen god dag for de norske langrennsjentene på sprinten i Lahti lørdag. Etter at Mathilde Myhrvold røk ut i kvartfinalen er det ingen norske igjen.

Av NTB | 26.02.2022 14:20:01

Sport: Myhrvold var den eneste norske som gikk videre fra prologen, der hun kvalifiserte seg med en 9.-plass.

Det norske sprinthåpet endte på 3.-plass i sitt heat, der hun ble slått av svenske Emma Ribom og Johanna Hagström. Myhrvold var et drøyt sekund unna å ta seg videre som «lucky loser», etter at svenske Anna Dyvik og tsjekkiske Katerina Janatova slo tiden til Myhrvold i det aller siste kvartfinaleheatet.

Hele fem svenske utøvere er videre til semifinalen av sprinten, der det fort kan ende opp med en svensk vinner til slutt.

Svenske Jonna Sundling, som nylig vant OL-gull på sprinten i Beijing, gikk raskest av kvinnene på prologen. Hun vant også sitt kvartfinaleheat foran Natalja Neprjajeva. Sølvvinneren på sprinten i Beijing-OL, Maja Dahlqvist, er også med i semifinalen.

Kristine Stavås Skistad, Lotta Udnes Weng, Martine Engebretsen, Ane Appelkvist Stenseth og Silje Theodorsen var de øvrige norske som stilte til start på sprinten i Lahti. De klarte ikke å ta seg videre fra prologen.

(©NTB)

Flere nyheter: