Menu
Maiken Caspersen Falla (midten) gikk videre til semifinalen på langrennssprinten. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ingen norske kvinner til sprintfinalen i OL

Finalen på langrennssprinten i OL på kvinnesiden går uten norske utøvere. Maiken Caspersen Fallas håp om medalje i et tredje OL på rad røk i semifinalen.

Av NTB | 08.02.2022 12:52:21

Sport: Falla var på seierspallen på sprinten i OL både i 2014 og 2018, men blir ikke å finne der i Beijing-OL i 2022.

Det ble klart da Falla røk ut i det andre semifinaleheatet. Der vant Emma Ribom foran Jessie Diggins og gikk videre til finalen. Falla endte på 4.-plass og er ute av dansen.

I finalen går også Jonna Sundling og Nadine Fähndrich, som spurtet om seieren i det første heatet. Gullkandidat Maja Dahlqvist endte som nummer tre, men gikk videre som lucky loser til finalen sammen med Rosie Brennan. I samme heat endte Tiril Udnes Weng på 5.-plass og røk ut.

Udnes Weng var raskest av de norske på prologen og kom seg videre i kvartfinalen med knappest mulig margin da hun fikk tåspissen akkurat foran Natalja Neprjajeva. I semifinalen ble det for tøft i kamp mot svenske gullfavoritter.

Tvillingsøster Lotta Udnes Weng og Mathilde Myhrvold røk ut i kvartfinalen.

– Det var en skuffelse. Jo mer jeg går gjennom mixed zone, jo mer innser jeg hvor dårlig dette løpet var, sa Lotta Udnes Weng til NTB etter kvartfinaleexiten.

– Jonna Sundling går brutalt fort. Det er helt ekstremt det hun gjør her, men etter henne så er det ganske jevnt, sa Falla til Discovery etter prologen.

For fire år siden endte Falla på sølvplass bak svenske Stina Nilsson i Pyeongchang. Nilsson har blitt skiskytter og går dermed ikke langrennssprinten i Beijing.

Therese Johaug stiller heller ikke på sprinten. Hun blir derimot å finne på kvinnenes 10 kilometer klassisk torsdag.

Sundling vant prologen med 5,8 sekunder ned til nærmeste konkurrent. Hun var suveren også i sitt kvartfinaleheat, i kamp med Brennan, Julija Stupak og Anamarija Lampic. I semifinalen viste hun styrke og slo både Fähndrich og Dahlqvist på oppløpssiden.

Sundling var ute med skade på starten av sesongen, men debuterte med 2.-plass på sprinten i Dresden 18. desember bak Dahlqvist. Verken Sundling eller Dahlqvist var med i Tour de Ski, der det ble gått sprintrenn både i klassisk og fri teknikk.

Svenskene duellerte derimot i den skandinaviske langrennscupen i Falun 7. januar, der Sundling stakk av med seieren på sprinten foran Dahlqvist i generalprøven før OL.

Falla måtte også skuffet innse at medaljehåpet røk i neste utslagsrunde. Hun følte at hun var i god form etter å ha gått inn til 16.-plass på prologen, der hun ble veldig imponert av Sundling.

Sverige har nok en gang gode gullsjanser på sprinten. Dahlqvist har vunnet alle fire sprintrennene hun har stilt i denne sesongen og er gullfavoritt sammen med prologvinner Sundling i finalen.

(©NTB)

Flere nyheter: