fbpx
Menu
Alexander Kristoff endte utenfor topp ti torsdag. Foto: Nicolas Maeterlinck/AFP/NTB scanpix.

Ingen nordmenn i toppen på den tredje etappen av Slovakia rundt

Idar Andersen yppet seg på den tredje etappen av Slovakia rundt og lå lenge i brudd, men det holdt ikke helt inn for nordmannen.

Av NTB | 19.09.2019 19:51:46

Sport: Etappen, som blir betegnet som den tøffeste i rittet, ble vunnet av Eduard Michael Grosu fra Romania etter en massespurt. Yves Lampaert ble nummer to, mens Arnaud Démare kapret tredjeplassen.

Alexander Kristoff klarte aldri å hevde seg torsdag. Han endte utenfor topp ti. Onsdag vant han den første av to etapper, før han senere falt på en tempoetappe.

– Jeg ønsket ikke å ofre alt. Jeg gikk i bakken i går, så jeg hadde nok det også litt i bakhodet. Men beina var egentlig ganske bra, så vet jeg kunne gjort det ganske mye bedre. Så jeg blir jo litt irritert også, at jeg ikke kjørte med litt høyere risiko, sier Kristoff til Procycling.no.

22 år gamle Andersen viste seg fra en meget god side og var med på å prege etappen. Han fikk også prisen for etappens mest aggressive rytter.

Likevel klarte ikke trioen å holde unna for hovedfeltet. Til slutt ble det massespurt som Grosu vant.

Nå er det Lampaert som leder sammenlagt etter de seks bonussekundene han fikk for andreplassen, ifølge Procycling.no.

Onsdag ble det kjørt to etapper av rittet i Slovakia. Kristoff viste altså krefter og vant den første etappen og hadde ledertrøya, men veltet og mistet trøya etter tempoetappen senere på dagen.

Han var svært nær å innfri den målsettingen på hjemmebane i Bergen i 2017, men måtte se seg knepent slått av den slovakiske seiersgrossisten Peter Sagan.

VM-fellesstarten i Yorkshire går neste søndag.

Slovakia rundt avsluttes lørdag.

Regnet høljet ned på åpningen av den tredje etappen. Da det etter hvert løsnet opp ble Idar Andersen med på et brudd. Sammen med Rémy Rochas og Martin Salmon stakk trioen ifra med rundt 190 kilometer igjen. På det meste var de foran med ni minutter.

Alexander Kristoff bruker Tour of Slovakia som oppkjøring til VM i engelske Yorkshire. Dit kommer 32-åringen med ambisjoner om å bli verdensmester.

(©NTB)

Flere nyheter: