reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) har ikke oversikt over hvor mange barn og unge som går på koronastengte skoler og barnehager. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ingen nasjonal oversikt over elevene som går på koronastengte skoler

Utdanningsdirektoratet og barne- og familieministeren bekrefter overfor VG at det ikke finnes en nasjonal oversikt over elevene som går på koronastengte skoler.

Av NTB | 05.04.2020 22:17:31

Utdanning: Direktør Hege Nilssen i Utdanningsdirektoratet sier at direktoratet følger opp elever med spesielle utfordringer og vedtak om spesialundervisning gjennom fylkesmennene.

– Vi fikk ganske tidlig en rapport om tilbudet fra fylkesmennene. Men vi har ennå ikke et systematisk kunnskapsgrunnlag. Husk, dette er en krevende periode på alle nivåer, sier hun.

Ifølge avisa viser oversikten fra fylkesmennene en klar overvekt av barn som har fått skole- eller barnehagetilbud fordi foreldrene har samfunnskritiske funksjoner.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF), som er ansvarlig statsråd for barn og unge som mottar hjelp fra barnevernet, opplyser til VG at ikke han heller har den fullstendige oversikten over hvem som er i skole og barnehage nå.

(©NTB)

Flere nyheter: