Menu
Politiet har sperret av området der politimannen ble drept i Biskopsgården på Hisingen nord i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB

Ingen mistenkt etter at politimann ble skutt og drept i Göteborg

Svensk politi har ingen mistenkte og heller ingen informasjon om motiv etter at en politimann i 30-årene ble skutt og drept i Biskopsgården i Göteborg.

Av NTB | 01.07.2021 09:38:58

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet har innledet en drapsetterforskningen, men til tross for en storstilt jakt på gjerningspersonen, var ingen pågrepet eller mistenkt torsdag morgen.

På en pressekonferanse oppgir politiet at den drepte var i begynnelsen av 30-årene. Han beskrives som relativt ny i yrket, men er foreløpig ikke navngitt.

Han ankom Biskopsgården sammen med en annen kollega på moped og bar uniform, og var ifølge politiet i området på grunn av «konflikter som ligger og ulmer».

Foreløpig kan drapet ikke kobles til noe kriminelt miljø.

– Vi kan ikke gjøre det akkurat nå. Vi konstaterer at det har skjedd i det miljøet der det forekommer skytinger mellom lokale kriminelle nettverk. Det er et spor i den etterforskningen som gjøres, sier politisjef i Stor-Göteborg, Erik Nord.

Mange personer er avhørt i løpet av natten, ifølge politiet.

Statsminister Stefan Löfven har varslet en pressekonferanse om saken klokka 11.

En kvinne som bor like ved åstedet, opplyser til Aftonbladet at hun våknet av stemmer rett utenfor vinduet sitt.

– Jeg ble kjemperedd, og etterpå fikk jeg ikke sove. Alt dette skjedde rett foran øynene våre, i vårt område. Det føles bare kjemperart og trist, sier kvinnen.

Politiet skal ha stått og pratet med noen personer da de ble beskutt. De hadde rykket ut etter å ha blitt varslet av beboere i området som hadde hørt skudd.

– Det er med stor sorg at vi har mottatt beskjeden om at en kollega har dødd etter å ha blitt beskutt på kvelden. Våre tanker går til familien, nære og kjære og arbeidskamerater, sier rikspolitisjef Anders Thornberg i en kommentar.

Han sier også at han har snakket med politisjefen i Väst politidistrikt for å sikre at det finnes nok ressurser til å finne den skyldige.

Klokken 12 skal dessuten svensk politi holde ett minutts stillhet for sin kollega.

Biskopsgården har flere ganger tidligere vært åsted for skyteepisoder. Det var her at to menn ble skutt ved en pizzarestaurant i desember 2019. Den ene døde. Begge var knyttet til et kriminelt miljø. I mars 2020 ble en 16-åring skutt og drept i forstaden.

Politisjef Klas Johansson i Väst politidistrikt beskriver drapet som en «utrolig tragisk hendelse», men kan verken si om politimannen var mål for skytingen eller noe om motiv.

Filmer fra stedet viser hvordan flere av politimannens kolleger desperat forsøker å redde livet hans, skriver Aftonbladet.

Alarmen gikk klokka 22.34 og like før klokka 3 kom beskjeden om at politimannen var død. Et stort antall politipatruljer var på stedet natt til torsdag.

– Politiyrket er forbundet med risiko, og vi må fortsette arbeidet med å minske risikoene med stor besluttsomhet, sier Thornberg videre.

(©NTB)

Flere nyheter: