Menu
Russlands president Vladimir Putin og Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko møtte hverandre i Sotsji ved Svartehavet. Foto: Andrej Stasevitsj / BelTA Pool Photo via AP / NTB scanpix

Ingen løsning på oljekonflikt

President Vladimir Putin greide ikke å enes med Hviterusslands leder Aleksandr Lukasjenko da de to møttes fredag for å løse en kinkig oljekonflikt.

Av NTB | 07.02.2020 16:01:08

Økonomi og næringsliv: Lukasjenko anklager Russland for å ta overpris for olje og for å ha levert mindre olje i januar enn hva som er avtalt. Konflikten har forsuret forholdet mellom de to alliansepartnerne.

– Vi bestemte oss for å fortsette samtalen vår ikke én til én, men med dem som er involvert i denne prosessen, sa Lukasjenko etter møtet i Sotsji sør i Russland.

Han oppgir at Russland har lovet å levere 2 millioner tonn olje per måned til Hviterussland. I januar skal imidlertid landet kun ha mottatt en firedel.

Ifølge russiske medier ble en delegasjon med blant annet Russlands energiminister Aleksandr Novak forhindret fra å delta på grunn av dårlig vær og flyforsinkelser.

I forrige uke var USAs utenriksminister Mike Pompeo på besøk i en rekke tidligere Sovjet-republikker. Han sa da at Hviterussland kunne kjøpe all den oljen landet trenger fra USA.

(©NTB)

Flere nyheter: