Menu
Andre etasje i bygget i Hamar sentrum ble totalskadd i brannen. Foto: Tangen Foto / NTB

Ingen løslatt etter brannen i Hamar

Ingen av de pågrepne er løslatt etter brannen i en bygård i Hamar sentrum onsdag kveld. Flere personer er siktet i saken.

Av NTB | 27.01.2022 16:52:39

kriminalitet og rettsvesen: – Avhørene fortsetter i kveld, og ingen av de pågrepne er løslatt, sier politifullmektig Ragnhild Klerud Johannessen i Innlandet politidistrikt til NTB torsdag ettermiddag.

Hun sier videre at hun ikke vil kommentere om mistanken mot de involverte er styrket eller svekket før avhørene er gjennomført.

Politiet fikk melding om brannen i Grønnegata 34 i Hamar sentrum klokken 22.54 onsdag kveld. Johannessen ville ikke si noe til Hamar Arbeiderblad om hvor mange som ble pågrepet, men at det er snakk om flere personer.

– De ble pågrepet i natt og i dag tidlig, sa hun torsdag formiddag.

Personene ble pågrepet og siktet for medvirkning til uaktsom fremkalling av fare for allmennheten ved brann.

Rundt 50 personer ble evakuert fra nærliggende bygninger som følge av brannen. Det er ikke meldt om personskader.

– Det er brent ned et tak, to leiligheter er utbrent, det er skade på en optikerforretning, en urmakerforretning og en pub, sa operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt til NTB natt til torsdag.

Torsdag ettermiddag fastslår Johannessen at skadeomfanget er omfattende, spesielt i andre etasje av bygården.

– Det var en kraftig brann. Samtidig har det vært vanskelig for kriminalteknikerne å gjennomføre undersøkelsene sine i deler av bygget. Arbeidet fortsetter i morgen, sier hun.

Flere nyheter: