reklame for Sheiken Bowling
Menu
I alt 40 personer, blant dem fire passasjerer og 36 blant besetningen på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten er koronasmittet. Her ligger skipet ved kai i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Ingen koronasyke passasjerer

En innbygger fra Haugesund kommune har vært om bord på den siste seilasen med MS Roald Amundsen. Så langt er det ikke kommet melding om smitte.

Av Egil M Solberg | 05.08.2020 08:36:19

Koronapandemi: 386 personer er i karantene etter å ha reist med to seilas med Hurtigsrutens MS Roald Amundsen som har hatt smitteutbrudd. 23 av dem er passasjerer fra Rogaland, og alle er testet for koronavirus.

– Vi har ikke hørt om noe positivt prøvesvar, og jeg blir ikke oppringt med prøvesvaret dersom det er negativt, sier kommuneoverlege Teis Qvale i Haugesund kommune til Aftenbladet.

– Innbyggeren er ellers frisk og helt symptomfri, sier Qvale til avisa.

Negativt resultat også i Tysvær.

– Jeg kan bekrefte at begge har fått negativt resultat, noe som betyr at de ikke er smittet, sier kommuneoverlege Mariann Eintveit Lie til Tysvær Bygdeblad.

En person med adresse i Sandnes testet positivt på koronavirus søndag kveld. Det er så langt det eneste smittetilfellet i fylket.

Flere nyheter: