Menu
Cruiseskipet Aida Aura måtte utsette avreisen fra Haugesund mandag i påvente av svar på om to passasjerer plassert i karantene var smittet med koronavirus. Foto: Tor Andre Johannessen / NTB scanpix

Ingen korona-smittet på cruisebåten i Hugesund

De to tyske turistene som var mistenkt for å være korona-smittet, er nå friskmeldt. De to turistene reiser nå hjem direkte fra Haugesund. Skipet «Aida Aura» seiler nå fra byen uten de to turistene.

Av Egil M Solberg | 03.03.2020 16:16:35

Korona-mistanke: Haugesund kommune kunngjorde klokken 16 at det ikke lenger var mistanke om koronasmitte i forbindelse med to turister ombord i cruiseskipet ved havn i Haugesund.

Det kom under pressekonferansen frem at kommunen i løpet av dagen hadde fått mage henvendelser etter at mistanken ble kjent for innbyggerne.

Kommunen har jobbet tett med alle berørte instanser både lokalt og nasjonalt og beredskapen som ble iverksatt har vært omfattende og god.

Dette kunne kommunaldirektør Ole Bernt Thorbjørnsen og smittevernlege Teis Vidar Qvale opplyse på en pressekonferanse på rådhuset i Haugesund klokken 16 i dag.

De to tyske turistene ønsket ikke å reise videre med cruiseskipet etter hendelsen. De er gått i vil reise hjem til Tyskland. Cruiseskipet vil nå fortsette reisen så snart som mulig.

Det er første gang at det har vært mistanke om korona-smitte ombord i et cruiseskip i Norge.

– Kommunen har vært opptatt av sikkerheten til de ombord og byens innbyggere har vært prioritert, sa Thorbjørnsen under pressekonferansen.

Flere nyheter: