Menu
NFFs elitedirektør Lise Klaveness håper på treninger i starten av neste uke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ingen kontakttrening for eliteserieklubbene inntil videre

Klubbene i eliteserien i fotball må avvente oppstart av normale treninger til tross for at regjeringen ga grønt lys for full kontakt torsdag.

Av NTB | 08.05.2020 08:17:55

Sport: Årsaken er blant annet at den mye omtalte NFF-protokollen, som skal ligge til grunn for trenings- og kampaktivitet i tiden som kommer, foreløpig ikke er godkjent av Norges Fotballforbunds styre. Det opplyser fotballforbundets elitedirektør Lise Klaveness til VG.

– Vi har fått godkjent våre protokoller for trening og kamp, men vi har dem foreløpig på utkastnivå. Først må forbundsstyret i NFF vedta dem. Så må vi finne ut av en rekke ting før vi begynner å trene, sier Klaveness til avisen.

Hun sier videre at NFF håper at alle hindre er passert slik at vanlige treninger kan starte fra tidlig i neste uke.

Fortsatt gjenstår det mye logistikk.

– Det er viktig for oss å formidle til klubbene at vi ikke har fått muligheten til å operasjonalisere dette ennå. Klubbene har ikke signert at de klarer dette, gått gjennom hvem som kan gå i karantene, og så videre, sier Klaveness.

Regjeringen besluttet torsdag at toppfotballen umiddelbart kan gjenoppta treninger med full kontakt mellom spillerne. Fra 16. juni er det tillatt å spille kamper, forutsatt at NFF-protokollen følges.

(©NTB)

Flere nyheter: