reklame
Menu
Flere tusen mennesker samlet seg utenfor Stortinget for å demonstrere mot rasisme og politivold fredag. I etterkant har diskusjonen handlet om smittevern. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ingen karantene i Oslo kommune etter demonstrasjonen mot rasisme

Oslo kommune innfører ingen karantene for sine ansatte etter demonstrasjonen mot rasisme og politivold i byen fredag, opplyser kommunen til NTB.

Av NTB | 08.06.2020 10:49:35

Medisin og helse: – Oslo kommune har i hele vår oppmuntret til bruk av hjemmekontor for dem som kan, mest av alt for å skjerme kollektivtransporten. Det gjelder fremdeles, uavhengig av fredagens demonstrasjon, opplyser helsebyråd Robert Steen (Ap).

Kommunen opplyser at de følger situasjonen tett og forholder seg til gjeldende regler. De oppfordrer folk til å holde seg hjemme hvis de er syke og teste seg hvis de får luftveissymptomer.

Fredag møtte flere tusen demonstranter opp foran Stortinget for å markere motstand mot rasisme og politivold etter at afroamerikaneren George Floyd døde under en pågripelse i Minneapolis.

Både i forkant og i etterkant gikk diskusjonen om smittevern. Obos har innført karantene for sine ansatte som deltok i demonstrasjonen.

Helsearbeidere i Stavanger har også blitt bedt om å holde seg hjemme fram til 16. juni. Der var det i overkant av 1.000 deltakere i demonstrasjonen lørdag. Frp tok til orde for at det samme burde blitt innført i Oslo.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet har derimot sagt at karantene ikke er nødvendig så lenge folk ikke har symptomer.

Flere nyheter: