Menu
Assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad. Foto: Javad Parsa / NTB

Ingen inngripende korona-tiltak fra regjeringen

– Med mindre situasjonen endrer seg dramatisk, er det nok uaktuelt med nye inngripende koronatiltak. Det sier assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad.

Av Egil M Solberg | 27.11.2022 19:02:23

Koronapandemi: Inngripende tiltak fra regjeringen, som vi så flere av i 2020 og 2021, tror ikke Nakstad vil være aktuelt, med mindre situasjonen endrer seg dramatisk.

En ny coronabølge er i gang i Norge, og belastningen på sykehusene fremover kan bli stor, om man skal tro FHIs spådom. De ber helseinstitusjonene om å ha beredskap for flere innleggelser, flere utbrudd og for større sykefravær.

Det er omikronvarianten BA. 5 og dens undergrupper som har dominert både i Norge og Europa etter sommeren, men den siste tiden har en ny variant av Omikron, BF. 7, vært på fremmarsj.

BF. 7-varianten har stadig større evne til å omgå immunitet. Det er denne varianten som nå utgjør flertallet av påviste coronavirus i Norge.

– Det kan ikke utelukkes økning i epidemien igjen med disse nyere variantene, men virusene i seg selv ventes ikke å gi mer alvorlig sykdom, skriver FHI i sin nyeste ukerapport.

(©NTB)

Flere nyheter: