Menu
Håkon Hanssønn Jakobsen løper Ullensaker/Kisa IL Friidrett inn til tredjeplass i klassen menn elite på Bislett stadion under Holmenkollstafetten 2018. Årets utgave er avlyst. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Ingen Holmenkollstafett i år

Vårens vakreste eventyr, Holmenkollstafetten 9. mai er avlyst på grunn av koronaviruset. Det melder arrangørklubben Tjalve i en pressemelding.

Av NTB | 23.03.2020 09:16:53

Sport: – Idrettsklubben Tjalve har besluttet å avlyse Holmenkollstafetten for å redusere smittefaren for koronavirussykdom. Arrangementet var forventet å samle opp mot 50.000 løpere i Oslo, med stor tetthet av mennesker på vekslinger, kollektivtransport og spisesteder som konsekvens. Basert på helsemyndighetenes anbefalinger og prognoser ville det ikke vært forsvarlig å arrangere stafetten.

– Den vanskelige avgjørelsen om å avlyse Holmenkollstafetten, er enkel å ta. Det eneste viktige nå er å redusere smittefaren, forteller styreleder i IK Tjalve, Egil Reidar Osnes.

Alle lag som ønsker det får refundert startkontingenten. Lagene kan også velge å ikke få refundert kontingenten for å bidra til å begrense underskuddet i forbindelse med arrangementet, eller overføre kontingenten til neste års stafett.

Holmenkollstafetten har blitt avlyst åtte ganger siden oppstarten i 1923. Det var i 1937 og 1971 ved ombygging av Bislett stadion og i krigsårene 1940–45.

Tjalve vil ønske alle velkommen til Holmenkollstafetten 8. mai 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: