Menu
Tyske Bundesliga er satt på pause til minst 30. april. Foto: Marcel Kusch / DPA via AP / NTB scanpix

Ingen fotball for Haaland og co. før mai

Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset.

Av NTB | 31.03.2020 14:47:35

Sport: Det ble bestemt i et videomøte mellom klubbene i 1. og 2. Bundesliga. Det nye målet er å starte sesongen igjen første helg i mai, med kamper for tomme tribuner.

Den tyske ligaen ble stanset 13. mars, og i forrige uke anbefalte styret i ligaforeningen (DFL) at pausen varer ut april. Den kan også komme til å vare lenger, men målet er å fullføre sesongen innen 30. juni.

I 1. Bundesliga, der Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund kjemper om serietittelen, gjenstår det ni runder.

På tirsdagens møte ble det besluttet at treningspausen forlenges fram til 5. april, uten at det betyr at det fra 6. april er fritt fram for full treningsaktivitet.

Det er enighet om at man må akseptere kamper for tomme tribuner dersom sesongen skal fullføres innen utgangen av juni, og på møtet ble det oppnådd enighet om at alle klubber må forberede seg på å gjennomføre kamparrangementer med et lavest mulig antall tilstedeværende.

Det ble nedsatt en medisinsk arbeidsgruppe som skal holde oversikt over smittetilfeller i de ulike klubbene og forberede mulig testing av spillere og ledere før serierundene.

Møtet vedtok også å lempe på lisenskrav og straffetiltak under den pressede økonomiske situasjonen viruspandemien har ført med seg. Klubber som havner i akutte økonomiske vanskeligheter og må gå til skifteretten vil ikke automatisk bli ilagt de strenge poengstraffer som normalt gjelder.

Neste medlemsmøte i ligaen er berammet til 17. april. Da vil man igjen vurdere situasjonen og om planen man har lagt for å fullføre sesongen er gjennomførbar.

(©NTB)

Flere nyheter: