Menu
– Det vil sitte langt inne å skrive ut forelegg som går på tvers av føringene til Helse- og omsorgsdepartementet, sier førstestatsadvokat Lars Fause. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Ingen forelegg for brudd på nordnorske karanteneregler

Flere kommuner i Nord-Norge har innført krav om karantene for reisende fra Sør-Norge. Men politiet har ikke gitt noen forelegg for brudd på regelen.

Av NTB | 01.04.2020 10:02:24

Kriminalitet og rettsvesen: De lokale karantenereglene i Nord-Norge kommer i tillegg til regjeringens nasjonale bestemmelser.

– Generelt vil det være stor skepsis fra påtalemyndigheten mot å skrive ut forelegg som går på tvers av de føringene som kommer fra Helse- og omsorgsdepartementet. Det vil sitte langt inne, sier førsteadvokat Lars Fause i Troms og Finnmark til Rett24.

– Utsteder man et forelegg, må man være forberedt på å stå i Høyesterett med det om et halvt år. Man skal tenke seg godt om før man gjør det, sier han.

I et rundskriv søndag, skrev Helse- og omsorgsdepartementet at det ikke er behov for lokale koronatiltak som er strengere enn de nasjonale reglene.

(©NTB)

Flere nyheter: