Menu
På Fitjar legesenter har de nå normal bemanning igjen etter at to av tre leger hadde vært i koronakarantene. FOTO: Google

Ingen flere smittet på sykehjemmet

- Så langt er det ikke registrert noen flere smittede på Fitjar bu- og behandlingssenter. De ansatte har gjort en formidabel innsats for å begrense smittespredning, sier ordfører Harald Rydland.

Av Egil M Solberg | 26.03.2020 11:00:22

Koronakrisen: Det har vært flere store utfordringer på Fitjar under koronakrisen så langt. I sist uke kom nyheten alle hadde fryktet, det var oppdaget koronasmitte på Fitjar bu- og behandlingssenter.

En ansatt testet positivt på koronaviruset og umiddelbart ble det satt inn tiltak for hindre smittespredning.

– Så langt har ingen andre på sykehjemmet vist symptomer til å være smittet, sier ordfører Harald Rydland (KrF). Han legger til at de må vente enda en tid før de kan være helt sikre.

Kommunen har også vært rammet ved at 2 av 3 leger i kommunen ble tatt ut i karantene, men denne perioden er nå over.

– Vi har full bemanning igjen og det har så langt ikke vært noe store utfordringer i forhold til legekapasiteten. Her er det blant annet tilrettelagt for videokonsultasjoner i forbindelse med koronapandemien, forteller ordføreren.

Ber virksomheter klare seg uten utenlandsk arbeidskraft

Fitjar Mekaniske Verksted henter inn i størrelsesorden 100 arbeidere fra Polen og Litauen, noe som har skapt debatt i lokalsamfunnet de siste dagene.

– Vi har hatt tett dialog med virksomheten og blitt enige om tiltak som skal fungere bra for alle, forsikrer ordføreren i dag.

Han er imidlertid tydelig på at kommunen fraråder bruk av utenlandsk arbeidskraft nå, men at det lovmessig ikke er noe kommunen kan gjøre for å stoppe det.

Hør hele intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: