reklame for smiaa
Menu
Dronning Sonja, iført munnbind, lytter til en samtale om kunst, grafikk og Edvard Munch i Dronning Sonja Kunststall i Oslo tidligere i måneden. Nå er hun i karantene på grunn av smitte på Slottet. Foto: Heiko Junge / NTB

Ingen flere smittet på Slottet – kongeparet fortsatt i karantene

Det er ikke oppdaget flere smittetilfeller ved Slottet etter at en ansatt fikk påvist covid-19 tidligere i uka. Kongeparet og deler av staben er i karantene.

Av NTB | 21.11.2020 14:08:19

Kuriosa og kjendiser: Det ble kjent torsdag at kongeparet og 14 medarbeidere ved Det kongelige hoff er i karantene fordi en ansatt har fått påvist covid-19. Det ble da opplyst at både kong Harald og dronning Sonja skal være symptomfrie. Dronningen er i karantene på grunn av nærkontakt med den smittede personen, mens kongen er i selvpålagt isolasjon.

I en epost til NTB opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe status for kongehuset.

– Det er ikke oppdaget flere smittetilfeller ved Slottet. De som er i karantene får tett oppfølging. Etter råd fra lege vil de som er i karantene testes dersom de får symptomer, eller før de kommer tilbake til jobb, sier hun.

Kong Harald gjennomfører sine oppdrag via telefon, mens kronprins Haakon tar over noen av postene som må gjøres på Slottet.

Kongehusets offisielle program blir fortløpende oppdatert når det kommer endringer som følge av situasjonen. På mandag skulle kongen opprinnelig hatt tre audienser. Nå vil i stedet kronprins Haakon motta sjefen for Heimevernet i audiens mandag formiddag, mens audienser med mottakere av kongens fortjenstmedaljer er utsatt.

Kongen står oppført med oppdrag på Slottet 30. november, inntil det skal han jobbe fra selvpålagt karantene.

(©NTB)

Flere nyheter: