reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Teis Qvale
Teis Qvale er smittevernlege i Haugesund kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ingen flere har testet positivt

Helsevesenet i kommunene på Haugalandet har kontroll på koronautbruddet og ingen flere har testet positivt denne uken. Det er gjennomført omfattende smittesporing og gjort et stort antall tester.

Av Egil M Solberg | 04.08.2020 18:54:40

Koronapandemi: Totalt 26 personer har testa positivt for koronaviruset etter at et ektepar i Haugesund kom tilbake fra utenlandsreise.

– De siste smitteprøvene er alle negative, forteller smittevernlegen Teis Qvale i Haugesund.

Det pågående lokale smittutbruddet på Haugalandet er under kontroll, sier legen til Aftenbladet.

Tilfellene i Sveio og et smittetilfelle på Askøy utenfor Bergen skal også være knyttet til utbruddet i Haugesund, skriver avisa.

Alle prøvene negative

Til sammen har 16 personer utenom de smittede blitt testet på søndag og mandag i tilknytning til utbruddet. Alle disse prøvene har nå kommet tilbake negative.

– Vi har kontroll over utbruddet, og de begynner å få kontroll også i Sveio. Der har de hatt noen problem knyttet til ansatte i helsesektoren, sier Qvale til avisa og påpeker at dette ikke er hans ansvarsområde.

Ukjent opphav i Karmøy

Ekteparet som fikk påvist koronasmitte i Karmøy kommune skal angivelig ikke ha noe tilknytning hverken til utbruddet i Haugesund og Sveio, eller på Hurtigruta.

Smittevernlege i Karmøy kommune, Martin Eikrem, forteller at ekteparet fikk tilbake de positive prøvesvarene lørdag.

Kommunen har drevet med sporadisk testing for å finne smittekilden som enda ikke er kjent. Ekteparet har ikke vært i ulandet.

Mandag ble syv personer, registrert som nærkontakter av ekteparet, testet. Svarene vil komme senere i kveld. I morgen, onsdag, vil kommunen teste en ny nærkontakt, skriver avisa.

Flere nyheter: