reklame for smiaa
Menu
En folkemengde jubler for sikkerhetsstyrker i Bamako etter at en militærjunta tok makten i Mali. Bildet er tatt onsdag i forrige uke. Samtaler mellom juntaen og den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas om landets videre framtid har ikke ført fram. Foto: AP / NTB scanpix

Ingen enighet etter Mali-samtaler

Det ble ingen enighet om Malis framtid i samtaler mandag mellom landets nye militærjunta og den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas.

Av NTB | 24.08.2020 22:52:58

Krig og konflikter: Diskusjonene dreide seg om planene for når sivilt styresett og demokrati skal gjenopprettes – og hvem som skal styre landet i mellomtiden.

Lederen for Ecowas’ delegasjon, Nigerias tidligere president Goodluck Jonathan, sier det fortsatt er avstand mellom partene på noen punkter.

Ecowas har tidligere krevd at den avsatte presidenten Boubacar Keita må gjeninnsettes. Men juntaen forsikrer nå at han ikke har noe ønske om å få jobben tilbake.

En kilde i Ecowas opplyste søndag at juntaen ønsket seg en overgangsregjering dominert av militære ledere som kan styre landet i tre år. En talsmann for juntaen avviste imidlertid mandag de har vedtatt en slik plan.

(©NTB)

Flere nyheter: