reklame for Utvik Autoservice
Menu
Flåm. Arkivfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix

Ingen endringer i cruisetrafikken i Flåm

Regjeringens innstramming i cruisetrafikken får ikke store konsekvenser for anløpene i Flåm de neste ukene, ifølge havnesjefen.

Av NTB | 05.08.2020 12:02:56

Økonomi og næringsliv: Til helgen kommer det tre skip til havnen innerst i Aurlandsfjorden, men ingen av skipene skal slippe passasjerer i land, forklarer havnesjef Tor Mikkel Tokvam til NTB.

– Det er ingen endringer fra tidligere. Det var ikke planlagt at passasjerer skulle komme i land i denne 14-dagersperioden uansett, sier han.

Tidligere denne uka strammet regjeringen midlertidig inn på cruisetrafikken, ved å hindre at skip med flere enn til sammen 100 personer om bord, blir godkjent og får landgang i norske havner.

Lørdag kommer cruiseskipet Europa 2, som i anløpslisten står merket som «cruising only», som betyr at skipet blir liggende ute i fjorden før det reiser igjen. Skipet drives av Hapag-Lloyd Cruises, som er et tyskbasert rederi.

Søndag kommer tyske TUI Cruises’ Mein Schiff 1 og Mein Schiff 2, som i anløpslisten står merket som «technical stop». Ifølge havnesjef Tokvam betyr dette at skipet har planlagt å gå til kai, men at ingen slippes i land.

Til og med oktober er det planlagt 26 cruiseanløp i Flåm, ifølge anløpslista.

(©NTB)

Flere nyheter: