reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Folk samlet seg på Jefferson-plassen i Louisville i påvente av avgjørelsen om mulige tiltaler etter razziaen der Breonna Taylor mistet livet. Foto: Darron Cummings / AP / NTB scanpix

Ingen drapstiltale etter politirazzia der svart kvinne ble drept i USA

En politimann er tiltalt for å ha opptrådt farlig – men ikke for drap – etter politirazziaen der afroamerikanske Breonna Taylor ble drept i Kentucky i vår.

Av NTB | 23.09.2020 21:38:00

Kriminalitet og rettsvesen: Beslutningen ble tatt av en storjury i delstaten Kentucky onsdag. 26 år gamle Taylor ble drept da politiet skulle gjennomføre en husransakelse i Louisville 13. mars.

Politimannen Brett Hankison er tiltalt fordi han løsnet skudd som trengte inn i boligen ved siden av leiligheten som politiet skulle undersøke.

Det var demonstranter i gatene i Louisville da kjennelsen kom, og de hadde håpet på strengere tiltaler. Senere på dagen ble flere demonstranter pågrepet av politiet.

Politifolkene svarte med å skyte inn i boligen, og Taylor ble truffet flere ganger. Hankison løsnet ti skudd, og flere av dem trengte inn i naboleiligheten. Noen ulovlige rusmidler ble ikke funnet, og Hankison ble senere avskjediget.

Hendelsen bidro til de store demonstrasjonene mot politivold og rasisme som har preget USA i år.

En advokat for Taylors familie kaller beslutningen en skandale. Rettssystemet i USA er tvers igjennom råttent, hevder advokat Ben Crump.

Selv om Hankison ikke er tiltalt for drap, risikerer han en lang fengselsstraff hvis han blir funnet skyldig.

Myndighetene i Louisville har tidligere tilkjent Taylors familie en erstatning på 12 millioner dollar, tilsvarende 117 millioner kroner.

Tre sivilkledde politifolk tok seg inn i Taylors bolig på jakt etter narkotika, og kjæresten hennes skjøt og såret én av dem. Han forklarte senere at han handlet i selvforsvar og trodde det var kriminelle som brøt seg inn.

Kentuckys attorney general Daniel Cameron, som har et overordnet ansvar for delstatens påtalemyndighet, sier politifolkene handlet i tråd med loven da de skjøt tilbake mot Taylors kjæreste. Ingen blir derfor tiltalt som følge av at Taylor mistet livet.

(©NTB)

Flere nyheter: