reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
British Airways sine fly har i stor grad stått på bakken på Gatwick sør for London, og en bred innføring av karantene for tilreisende til landet vil neppe gjøre saken bedre for flyindustrien i Storbritannia. Foto: Gareth Fuller / PA / AP / NTB scanpix

Ingen dato satt for karantene for tilreisende til Storbritannia

Tilreisende til Storbritannia vil bli pålagt 14 dager i karantene, sier statsminister Boris Johnson, uten å si når kravet trer i kraft.

Av NTB | 11.05.2020 00:47:39

Økonomi og næringsliv: Allerede fredag ble det kjent at britiske myndigheter vil innføre to uker karantene for alle som kommer til landet, for å unngå en ny smittebølge med koronavirus. Statsministeren bekreftet det da han la fram planen for veien videre søndag. Men spesielt konkret var han ikke.

– Det er snart på tide å innføre karantene for folk som kommer til dette landet med fly, sa Boris Johnson i den forhåndsinnspilte talen ifølge blant andre BBC.

Begrunnelsen er at det vil forebygge innførsel av ny koronasmitte fra utlandet.

I en uttalelse til CNN lørdag sa lederen for Det britiske forbundet for flyplassoperatører, Karen Dee, at å innføre en slik karanteneperiode vil virke ødeleggende, ikke bare på den britiske luftfartsindustrien, men også på økonomien generelt i landet.

– Hvis regjeringen tror karantene er medisinsk nødvendig, burde det pålegges i utvalgte tilfeller med vitenskapelig begrunnelse, det burde være en klar plan for hvordan de kan reversere strategien, og de økonomiske ringvirkningene for viktige næringer burde dempes, sa Dee til CNN.

(©NTB)

Flere nyheter: