reklame for Sheiken Bowling
Menu
New York er en av byene hardest rammet av koronavirus. Men forskere beregner at andelen smittede også her ligger under 20 prosent. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB scanpix

Ingen byer i nærheten av flokkimmunitet

Antallet koronasmittede i verdens storbyer er langt under det antallet som trengs for å oppnå flokkimmunitet.

Av NTB | 31.05.2020 10:47:47

Medisin og helse: Flere nye studier viser at under 20 prosent av befolkningene i byer som New York, London, Madrid og Wuhan har vært smittet av koronavirus. For å oppnå flokkimmunitet beregner forskere at andelen må være nærmere 60 prosent, ifølge New York Times.

Land som Sverige og Storbritannia har begrenset omfanget av nedstengningen i et forsøk på å oppnå flokkimmunitet. Men i disse landene utgjør antallet smittede fortsatt kun 7 til 17 prosent av befolkningen.

En studie fra et sykehus i Wuhan i Kina, hvor viruset først brøt ut, viser at kun 10 prosent av dem som nå vender tilbake på jobb har vært smittet av koronaviruset.

– Vi vil ikke oppnå flokkimmunitet i den nærmeste framtid, sier epidemiolog Michael Mina ved Harvard T.H. Chan School of Public Health til New York Times.

– Vi har ingen trygg måte å bygge det opp på. Ikke med mindre vi lar viruset komme ut av kontroll, men jeg tror de fleste mener at det ikke er en metode vi kan bruke, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: