Menu
SVs Kari Elisabeth Kaski (SV) har forhandlet med Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp, ikke avbildet) siden 23. mai, uten at de tre partiene har blitt enige om revidert budsjett for 2022. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ingen budsjettforhandlinger fredag

Heller ikke fredag blir det noen forhandlingsmøter mellom regjeringspartiene og SV. Nytt møte er først planlagt på mandag.

Av NTB | 10.06.2022 14:01:08

– Nå skal vi jobbe hver for oss gjennom helgen. Vi møtes igjen på mandag og håper å lande et godt og ansvarlig budsjett i starten av neste uke, skriver leder Eigil Knutsen (Ap) i finanskomiteen i en melding til NTB.

Sammen med Senterpartiets Geir Pollestad har han forhandlet med SVs Kari Elisabeth Kaski siden 23. mai. Etter at de tre hadde en intensiv dag onsdag, med forhandlinger til langt på natt, har det ikke vært noen forhandlingsmøter.

Mandag denne uka ble de parlamentariske lederne koblet på forhandlingene, uten at det førte til noen løsning.

– Vi har nærmet oss hverandre på veldig mange områder. Det har vært gode samtaler. Så er det noen ting som gjenstår, men jeg vil ikke gå inn å hvilke områder det er, sier Pollestad.

Han er trygg på at de klarer å bli enige i neste uke.

SV har krevd at regjeringens forslag til revidert budsjett må bli bedre på klima og fordeling og partiet har reagert kraftig på at det er lagt inn store kutt i bistandsbudsjettet. Regjeringen har foreslått å bruke 4 milliarder kroner fra bistandsbudsjettet på ukrainske flyktninger i Norge. Samtidig kuttes det blant annet i støtten til flere store FN-organisasjoner.

Etter at finanskomiteens egne frister ble brutt denne uka, har forhandlerne ingen annen frist å forholde seg til enn selve behandlingen i stortingssalen neste fredag. En eventuell avtale må legges fram som forslag i salen samme morgen.

– Avstanden på viktige områder er fortsatt for stor til å lande en avtale, og da er det like greit å jobbe videre på hver vår kant og møtes over helga. Jeg håper regjeringen da vil komme med noe som lukker avstanden og gjør at vi kan få på plass en budsjettavtale, sier Kaski til NTB.

– Vi har nærmet oss hverandre på veldig mange områder. Det har vært gode samtaler, og så er det noen ting som gjenstår, men jeg vil ikke gå inn å hva det er, sier Pollestad.

(©NTB)

Flere nyheter: